Veelgestelde vragen 365 Dagen Schrijven2024-07-19T11:20:31+02:00

Veelgestelde vragen over dit Schrijfjaar:

Ik ontvang de welkomstmail of dagelijkse mails niet.2024-01-14T18:39:58+02:00

Krijg je geen mail? Negen van de tien keer wordt de mail wel door ons verzonden en succesvol afgeleverd. Meer kunnen wij dan niet doen -dan is het een kwestie van de mail zoeken in je mailprovider. Hieronder helpen we je graag hoe je dat kunt doen:

 

1. Spam (en vergeet niet de andere mappen zoals “Promoties”, “Updates” of “Sociaal”)

  • Log in op je email account.
  • Zoek naar een map genaamd “Spam” of “Ongewenst” in de zijbalk.
  • Open deze map en kijk of de uitnodiging daar is beland.
  • Heb je hem daar gevonden? Dan kun je instellen dat onze email geen spam mail is.

Niet gevonden? Check dan ook andere mappen:

  • Stond de uitnodiging niet bij de Spam, zoek naar mappen zoals “Promoties”, “Updates” of “Sociaal”.
    Neem de tijd om door deze mappen te bladeren en kijk of je onze emails daar vindt. Zodra je deze hebt gevonden dan kun je instellen dat mijn mails in de inbox horen en niet daar.

 

2.Voeg ‘info@geertjecouwenbergh.com’ toe aan je veilige lijst.

Voeg ons toe aan je lijst van veilige afzenders. Dit doe je door ons e-mailadres (info@geertjecouwenbergh.com) toe te voegen aan je contacten of veilige afzenders in je e-mailprogramma. Hoe je dit doet scheelt per emailprovider. Google dus even hoe je dat voor jouw provider doet (Outlook, Gmail, etc. Heb je hotmail of live? Kijk dan even hieronder.)

 

3. Heb je een hotmail of live adres? Let dan hier op

  • Ongewenste mail ipv spam

Hotmail en Live adressen staan erom bekend om de mail in een map ‘ongewenste mail’ te zetten. Let op: dit is een andere map dan spam!

  • Voeg ‘info@geertjecouwenbergh.com’ toe aan de lijst met veilige afzenders bij Hotmail/Live.

Zo doe je dat:

1. Meld je aan bij je Hotmail account.
2. Klik in de rechterbovenhoek van de postvak-pagina op het tandwielpictogram, klik vervolgens op ‘Meer emailinstellingen’.
3. Klik onder ‘Ongeleide e-mail voorkomen’ op ‘Veilige en geblokkeerde afzenders’.
4. Klik op ‘Veilige afzenders’.
5. Typ in de lijst ‘Veilige afzenders’ ‘info@geertjecouwenbergh.com’.
6. Klik vervolgens op ‘Toevoegen aan lijst’.

Nadat je dit hebt gedaan zal Hotmail mijn mails niet meer als spam aanzien en gewoon in de mailbox laten bezorgen.

 

4. Probeer mijn e-mails te zoeken.

Zoek in je inbox met behulp van de volgende zoekopdracht in het zoekvak van je e-mailprogramma: “in:anywhere {schrijfingang dag}”. Dit zou je moeten helpen om onze e-mails te vinden, zelfs als ze in een andere map zijn beland.

 

6. Check je lijst geblokkeerde afzenders.

Controleer je e-mailinstellingen om er zeker van te zijn dat ons e-mailadres niet per ongeluk is toegevoegd aan je lijst met gefilterde of geblokkeerde afzenders.

 

We hopen dat deze stappen je helpen om onze e-mails weer in je inbox te ontvangen. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel niet en stuur een bericht. Mijn assistent Mireille staat voor je klaar! Besef wel dat het geen zin heeft als wij opnieuw de mail(s) gaan versturen. zolang ze wel afgeleverd worden in jouw mailbox is het aan jou om ze te vinden.

Pen en papier of typen: wat raad je aan?2024-01-12T12:34:46+02:00

Veel mensen vragen zich af welke schrijfmethode het meest geschikt is voor de dagelijkse schrijfingangen in 365 Dagen Schrijven. De keuze tussen met de hand schrijven of typen hangt af van wat het beste voor jou werkt.

Iedereen heeft andere associaties met papier of computer. De meeste schrijfleraren zweren bij pen en papier, en ik gebruik dat zelf ook voor de schrijfbeoefening, maar ik heb inmiddels zoveel mensen meegemaakt voor wie de computer net zo intiem en handig is als pen en papier. Het kan nuttig zijn om te experimenteren en te onderzoeken of er verschillen zijn in je schrijfproces en -resultaten, afhankelijk van of je met de hand schrijft of typt voor de dagelijkse schrijfingangen. Sommige mensen ontdekken dat ze op de computer vrijer kunnen schrijven, terwijl anderen juist meer verbondenheid voelen met pen en papier.

Kortom, of je nu met de hand schrijft of op de computer typt voor de dagelijkse schrijfingangen in 365 Dagen Schrijven, de keuze is persoonlijk. Het draait erom welke methode jou in staat stelt om vrijuit te schrijven en te genieten van de reis van zelfontdekking en schrijfplezier die deze cursus biedt.

Hoe laat ontvang ik de dagelijkse mail?2024-01-03T16:39:36+02:00

Nadat je je Schrijfjaar activeert ontvang je direct dag 1. Vervolgens ontvang je dag 2 t/m 265 elke ochtend om 7.00.

Ik heb een vraag.2023-12-23T11:19:16+02:00

Aarzel niet, stuur me hier een bericht.

Kan ik op elk moment mijn Schrijfjaar beginnen?2023-12-23T11:16:19+02:00

Ja. Je kunt op elke willekeurige dag in het jaar starten. Zodra je je hebt opgegeven ontvang je een welkomstmail. Daarin staat een link waarmee je je Schrijfjaar kunt activeren. Zo heb je zelf de controle over wanneer je start!

Heeft het zin als ik al met een ander schrijfproject bezig ben?2023-12-23T11:12:14+02:00
Ben je al bezig met het schrijven van een boek of ander schrijfproject en vraag je je af of 365 Dagen Schrijven daarbij kan helpen? Ik weet bijna zeker van wel ja. Het zal namelijk onwijs je schrijfspieren trainen. Bovendien is het heel leuk en gezond om naast het schrijven aan je manuscript ook ‘los’ schrijven te doen, om de aarde van je geest omgeploegd te houden.
Wat je OOK nog kunt overwegen, en dit geldt met name als je fictie schrijft en werkt met personages, is dat je de schrijfingangen zou kunnen doen vanuit het perspectief van je personages. En eigenlijk geldt hetzelfde voor autobiografische schrijfprojecten – ik raad mijn schrijfstudenten altijd aan om jezelf en de mensen waarover je schrijft ook als personages te zien en benaderen. De schrijfingangen zullen zeker deuren openen en herinneringen aanboren die je anders wellicht over het hoofd zag.
Dus met andere woorden; ja, ik denk dat het zeker enorm kan helpen! Natuurlijk ben je er wel wat tijd mee kwijt, maar je kunt die tien minuten ook als warm-up zien. EN je hoeft natuurlijk niet elke dag te schrijven. Je kunt de ingangen verzamelen en gebruiken als database om zolang uit te putten als je wilt.
Kan ik 365 Dagen Schrijven cadeau doen?2023-12-23T11:02:13+02:00

Zeker, het Schrijfjaar is een prachtig cadeau voor iedereen die van schrijven houdt! Zo kun je het geven:

  1. Bestellen en Betalen: Plaats gewoon een bestelling met jouw adresgegevens, maar gebruik het e-mailadres van de persoon aan wie je het Schrijfjaar cadeau wilt geven. Op deze manier wordt de bestelling naar hen verzonden.
  2. Activeren van het Schrijfjaar: Zodra de bestelling is geplaatst, ontvangt de ontvanger een welkomstmail met alle benodigde informatie en een link om hun Schrijfjaar te activeren.

Op deze manier kun je eenvoudig 365 Dagen Schrijven cadeau doen aan iemand die je kent. Ze zullen genieten van dit inspirerende schrijfavontuur!

‘Moet’ ik elke dag schrijven?2023-12-23T10:54:23+02:00

Absoluut niet! Er zijn geen strikte regels hier. Sommige schrijvers gebruiken dit jaar om elke dag te schrijven, terwijl anderen af en toe een pauze nemen. Het is heel gebruikelijk dat mensen bijvoorbeeld twee jaar doen over het schrijfjaar.

Ik begrijp dat discipline soms een uitdaging kan zijn, maar eigenlijk is dat precies waar deze cursus je bij kan helpen! De dagelijkse schrijfopdrachten zijn ontworpen om je gemotiveerd te houden, maar je kunt het tempo aanpassen aan jouw behoeften.

Dus voel alsjeblieft geen druk. Je kunt bijvoorbeeld de dagelijkse e-mails in een aparte map bewaren en schrijven wanneer het jou uitkomt. Het doel is om jou te ondersteunen bij je schrijfproces, niet om extra druk toe te voegen.

Ik vind mezelf geen ‘schrijver’. Heb ik ervaring nodig?2023-12-23T10:46:58+02:00

Maak je geen zorgen! Deze cursus is voor iedereen, ongeacht je schrijfniveau. Of je nu een beginnende schrijver bent of al wat meer ervaring hebt, ik begeleid je stap voor stap. Het belangrijkste doel is om je creativiteit te ontdekken en je gedachten op papier te zetten, ongeacht je schrijfervaring.

Ik hecht geen waarde aan ‘perfect’ schrijven; ik moedig juist het ontdekken van je eigen stem aan en wil dat je van het proces geniet. Het draait om creatieve expressie, niet om externe beoordeling. Geef jezelf toestemming om vrij te schrijven en je zult versteld staan van wat je kunt bereiken!

Hoe werken de dagelijkse schrijfingangen van het Schrijfjaar?2023-12-23T10:42:43+02:00

Zet een timer

Niet teveel van jezelf vragen maakt dit Schrijfjaar haalbaar. Zoek een moment waar je tien minuten kunt vrijmaken – tijdens je ochtendkoffie, voor het slapen gaan, halverwege een dagelijkse wandeling, etc. Zet je timer en neem jezelf voor om de volle tien minuten te schrijven.

Blijf je hand bewegen

Dit is cruciaal. Door je hand te blijven bewegen maak je een veilige ruimte voor je geest -wat voor mij hetzelfde woord is als voor je wereld. Door je hand te blijven bewegen geef je het signaal dat je naar alle kanten van jezelf luistert.

Denk niet na

Doordat je je hand blijft bewegen zul je soms geen tijd hebben om na te denken over wat je wilt schrijven. Dit is goed nieuws. Hiermee geef je jezelf namelijk de kans om iets nieuws te ontdekken.

Laat de controle los

De ‘ik weet het geest’ is dodelijk voor een schrijver.  Het leidt tot een kabinet vol muffe schrijfsels. Gun jezelf iets nieuws. Laat de controle los wanneer je je schrijfingang instapt. En wie weet waar je uitkomt…

Zodra je je Schrijfjaar start, ontvang je een welkomstboodschap met uitleg. Vervolgens krijg je 365 dagen achter elkaar een mail van mij in je inbox met een schrijfingang. Soms (of eigenlijk vaak, want ik kan het niet laten) met wat toelichting erbij. Elke schrijfingang is persoonlijk opgesteld door mij en gebaseerd op mijn eigen favoriete onderwerpen.

Deze structuur ondersteunt je om elke dag te schrijven. Uiteraard zullen er ook dagen, of weken zijn waarin dit niet lukt. Dan kun je de schrijfingangen opsparen en doen zodra je er tijd voor hebt.

Ga in het gemak en de veiligheid van je eigen ruimte het ultieme avontuur aan: de reis in jezelf.

Ga naar de bovenkant